Beneficiile cărnii de vânat

Studiile internaționale arată despre carnea de vânat că oferă multiple beneficii pentru sănătatea umană în comparație cu carnea de la animale domestice sau de crescătorie. Exemple  sunt: carne de căprioară, carne de bizon, carne de iepure, carne de cerb, carne de mistret, carne de strut, carne de elan, dar și altele. Faptul că animalele sălbatice mănâncă ceea ce le oferă natura și au mușchi foarte activi, contribuie la conținutul scăzut de grăsimi. În plus, consumul de legume naturale contribuie la un conținut mai scăzut de acizi grași omega-6 care sunt proinflamatori și la un conținut mai mare de acizi grași omega-3 care sunt antiinflamatori. Mai mult, carnea de vânat este o sursă bună de proteine ​​și săruri minerale precum fier și zinc. Carnea de vânat din sălbăticie este mai săracă în grăsime și mai sănătoasă decât a animalelor domestice hrănite cu cereale și alte furaje, cum ar fi porumbul cultivat intensiv, concentrate cu hormoni de creștere etc. Hrănirea animalelor de fermă cu porumb și grâu combinate cu diverși hormoni, nu numai că crește conținutul total de grăsimi, ci și conținutul de acizi grași omega-6. Potrivit Institutului Linus Pauling, acizii grași omega-6 cresc stările inflamatorii din organism. Inflamația cronică este asociată cu afecțiunile de sănătate, inclusiv obezitatea, diabetul, cancerul și artrita reumatoidă. Animalele sălbatice mănâncă mai multă iarbă, frunze verzi și plante decât neamurile lor domestice, ceea ce duce la carne mai slabă, cu conținut scăzut de acizi grași omega-6.

Ce conține carnea de vânat?

Carnea de vânat, este mai bogată în acizi grași omega-3 decât carnea de vită hrănită cu cereale și porumb, conform Encyclopedia of Healing Foods. Carnea de vită sau bizonul hrăniți cu iarbă sunt mai bogate în acizi grași omega-3. Carnea de vânat este o sursă bună de proteine ​​slabe. De exemplu, o porție de căprioară oferă 22 g de proteine, în timp ce o porție de bizon are 24 g de proteine. Vânatul este, de asemenea, o sursă bună de fier și minerale precum zincul. Fierul este necesar pentru a preveni anemia cu deficit de fier. Femeile aflate la menstruație au un risc crescut de deficit de fier. Funcțiile zincului ca antioxidant este important pentru funcționarea sistemului imunitar și digestie.